• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Köyümüzden 2020 Yılında:41 Kişi, 2021 Yılında: 29 Kişi, 2022 Yılında: 35 Kişi, 2023 Yılında: 21 Kişi Vefat Etmiştir.    2024 Yılında Vefat Edenler: Ahmet KABA-(Bekci)>>Ayşe ALTINDAŞ-(Hazim Eşi)>>Fatmana AKBAŞ-(Semati Eşi)>>Aziz BÜYÜKSARI-(Kelikli)>>Satı DANABAŞ-(Kaşif Eşi)>>Hüseyin YILDIRIM-(Kaşif Oğlu)>>Kezban YAVUZ-(Mustafa Eşi)>>Nevzat ERGİN-(Rıza Oğlu)>>Emin KESKİN-(Mehmet Oğlu)>>Mukaddes AKÇAKAYA-(Rahimin Mehmet Kızı)>>Mustafa KESKİN-(Nasuh Torunu)>>Mücahid AYDOĞDU-(Halil)>>Leman YILDIRIM-(Kaşif Eşi)>>Alime DURAN-(Muhittin Eşi)>>Gülizar YILDIRIM-(Sefer Eşi)>>Şerife ERGİN-(Cicci Eşi)>>Aşır KARTAL-(Duran Oğlu)>>Mehmet YERLİKAYA-(Rifat)>>Aziz KOÇ-(Murtaza)>>Ülfet CEYLAN-(Sait)>>Berat ADIKÜZEL-(Nuri)>>Mahmut DURUCAN-(Mehmet Oğlu)>>Emine ADIGÜZEL-(Cemal Eşi)>  

                                                                                                                          

Üyelik Girişi
DERNEK TANITIM VİDEOSU
Hava Durumu

SILA-İ RAHİMİ UNUTMAMAK DİLEĞİYLE HAYIRLI BAYRAMLAR

 Kadınhanı Meydanlı Köyü Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ömer YAVUZ, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, bu müstesna zamanlarda kuvvetlenen kardeşlik bağlarının hayatın bütün safhalarına yayılmasını diledi. 

Ömer YAVUZ'un Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle:

    “Sevgili hemşehrilerim; Bedenlerimizin açlık ve susuzlukla terbiye edildiği, ruhlarımızın sabır ve tahammül ile arındırıldığı kutlu bir zamanın mutlu bir nihayeti olan Ramazan Bayramı’na kavuştuk.


          Bayramlar, Hz. Mevlâna’nın tabiriyle “aşk günleri”dir. Millî birlik ve bütünlüğümüzün yeniden tesis edilmesinde insanlar arasındaki muhabbetin, esenlik ve barış ortamının önemi yadsınamaz. Bayramlar, millî birliğimizdir, kardeşliğimizdir.


     Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluşla müjdelenen Ramazan ayını; oruç, zekât, fitre gibi her biri özünde derin hikmetler, zengin manalar barındıran ibadetler eşliğinde hulûsu kalp ile ifa ettiğimize inanıyorum.


       MEYDAN-DER veren el ile alan el arasında köprü vazifesi görevini ifa etmektedir. Derneğimiz hayırsever köylülerimizin yaptığı yardımlar ile diğer Konya'lı hayırseverlerin yaptığı yardımları, ihtiyaç sahibi köylülerimize ulaştırmaya devam etmektedir.


       Dernek Başkanı YAVUZ; Tüm Dünyanın yaşadığı bu kötü günleri, el ele vererek en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Ramazan Bayramı’nın İslam dünyası ve tüm İnsanlık alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bayramın, Kovid-19 salgını başta olmak üzere tüm hastalıkların sona erdiği, dünyaya barışın egemen olduğu, insanların birbirlerini kardeşlik duyguları ile sevdiği bir geleceğe vesile olmasını niyaz ediyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

                                   ÖMER YAVUZ

                                      BAŞKAN

 

 Evde Bayram Namazı nasıl kılınır?

Allah Teâlâ bayram günlerini ümmetimiz için bereketli ve huzurlu kılsın.
 
Şöyle bir uygulama yapabiliriz:
 
a) Bayram namazı Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin mühim uygulamalarından biridir. Onun zamanında açık alanlarda kılınıyordu ve kadınlar dahil herkes bayram namazına katılıyordu. Bir keresinde yağmura tesadüf ettiği için mescitte kılınmıştı. Yakın zamanlara kadar da bayram namazı açık alanda MUSALLA denen yerlerde kılınmaya devam edildi. Yeni hayat düzenimizde ise camilerde kılınmaya başlandı.
 
b) Bayram günü sabah namazı evde cemaatle kılınsın. Güneşin doğma vaktinden KIRK DAKİKA SONRA bayram namazının kılınabileceği vakit girmiş olur. Evdeki kadınlar ve çocuklar da dahil herkes evin en uygun yerinde bayram namazı cemaati yapalım.
 
c) İki rekât sabah namazı gibi bir namaz kılalım.
 
– Kıraat sesli olacak.
 
– Birinci rekâtta sübhaneke okunduktan sonra imam olan ve arkasındakiler de ona uyarak üç kere ALLAHUEKBER diye tekbir alır. Üçünde de ellerini kaldırır ve salarlar.
 
– Normal sabah namazı gibi birinci rekât kılınır.
 
– İkinci rekâta geçilir. İkinci rekât sabah namazının ikinci rekâtı gibi kılınır.
 
– Ruküye gitmeden önce üç tekbir daha birinci rekâtta gibi alınır. Dördüncü tekbirle beraber ruküya gidilir.
 
– Ve namaz sabah namazı gibi tamamlanır. Bayram hutbesi bu uygulamada gerekmez.
 
d) Bayram gününün farklılıklarından biri bayramdan önceki akşam vaktinden yani teravih kılmayı bıraktığımız akşamdan itibaren tekbir getiriyor olmamızdır. Ev içinde bu tekbirleri bayram günü boyunca defalarca ve topluca, tek tek olarak seslendirmeliyiz.
 
Bu tekbir şöyledir:
 
“Allahu ekber Allahu ekber. Lailahe illellahu vellahu ekber. Allahu ekber ve lillahilhamd.”
 
e) Bizim bayramımızın özelliklerinden bazıları da:
 
· Günün başında gusül almamızdır.
 
· Güzel koku sürmemizdir.
 
· Yeni ve temiz elbise giymemizdir.
 
· Bayram namazından önce bir iki hurma, yoksa hafif bir tatlı yememizdir.
 
· O gün muhakkak az da olsa bir sadaka vermemizdir.
 
· Birbirimizin bayramını yani günahlarımızdan temizlenmiş olmamızı tebrik etmemizdir.
 
Bunların hepsini yapalım. Camilerimize gidememiş olsak da camileri evimize getirmiş oluruz. İnşaAllah acımız hafifler, umudumuz tazelenir, çocuklarımız ibadetlerimizi unutmaz.
 
Mübarek olsun bayramımız. (Kaynak: Nurettin YILDIZ)

 



1063 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi68
Bugün Toplam399
Toplam Ziyaret590572
BİR AYET

“Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. 
Her ne harcarsanız Allah onu bilir.”

(Âl-i İmran Sûresi – 92. Âyet-i Kerimenin Meâli)

BİR HADİS

Sadaka Rabbin öfkesini söndürür ve kötü ölü mü bertaraf eder.”

(Tirmizî, Zekât 28]

GÜNÜN SÖZÜ

İyiliğe iyiliği
HER adam yapar,
İyiliğe kötülüğü
ŞER adam yapar,
Kötülüğe iyiliği,
ER adam yapar.

ABDULLAH GÜRBÜZ (KS)





Site Haritası